ELEKTROINSTALATERA / ELEKTROINSTALATERKU

Nudimo prekvalifikaciju za 72 nezaposlne osobe ─Źije tro┼íkove u potpunosti pokriva Europska Unija.

OSPOSOBLJAVANJE ZA INSTALATERA / INSTALATERKU FOTONAPONSKIH SUSTAVA

OSPOSOBLJAVANJE ZA INSTALATERA / INSTALATERKU FOTONAPONSKIH SUSTAVA

Osposobljavanje za instalatera fotonaponskih sustava u Obrtnoj tehni─Źkoj ┼íkoli provodi se u sklopu posebnog programa izdanog od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog ure─Ĺenja. Izobrazba se provodi kroz teoretski dio u trajanju od 20 sati i prakti─Źni dio u trajanju od 20 sati.

Kroz teoretsku nastavu polaznici stje─Źu znanja koja se mogu primijeniti i u drugim podru─Źjima elektrotehnike ÔÇô monta┼ża i spajanje niskonaponskih ormara, za┼ítita od prenapona, baterijski sustavi i rezervno napajanje, izmjenjiva─Źi i punja─Źi baterija, ispravlja─Źi, itd.

U prakti─Źnoj nastavi polaznici se upoznaju sa mehani─Źkom monta┼żom fotonaponskih sustava, mjerenjima i analizom dobivenih rezultata, spajanjem strujnih krugova i za┼ítitom, sve do potpune izvedbe i pu┼ítanja u rad fotonaponskog sustava.

Polaznik stje─Źe certifikat instalatera fotonaponskih sustava u kratkom roku (manje od mjesec dana). Na tr┼żi┼ítima cijele EU postoji potreba za ovakvim instalaterima jer je obnovljiva energija trend: novi trend u na─Źinu iskori┼ítavanja energenata ali i trend kojeg krase ekolo┼íka osvije┼ítenost i obnovljivost. Osim velikih investitora, sve je vi┼íe potro┼ía─Źa koji ┼żele vlastiti ku─çni sustav za prikupljanje sun─Źeve energije, pa je proizvodnja i instalacija privatnih fotonaponskih ─çelija i solarnih grija─Źa za vodu u velikom usponu.

S jedne strane tr┼żi┼íte fotonaponskih sustava u svijetu posljednjih desetak godina ubrzano raste (rezultati istra┼żivanja Europskog udru┼żenja fotonaponske industrije EPIA pokazuju da ─çe se rast nastaviti), a s druge strane geografski polo┼żaj Republike Hrvatske omogu─çava velik broj sun─Źanih dana u godini, ┼íto osigurava mogu─çnost i kori┼ítenja i skladi┼ítenja solarne energije. Stoga se mo┼że o─Źekivati da ─çe zvanje instalater solarnih fotonaponskih sustava biti tra┼żeno na tr┼żi┼ítu rada, a poduzetni─Źki pothvati, privla─Źenje investicija i inovacije jo┼í su neke od mogu─çnosti posljedi─Źnih aktivnosti nakon zavr┼íenog stru─Źnog usavr┼íavanja.

  • Polaznika: 36
  • Adresa: Plan─Źi─çeva 1, Split
  • Datum upisa: 5.9.2018
  • Uvjet: Nezaposlene osobe
  • UVjeti: Nezaposlene osobe
  • Partner programa: Rera S.D.
  • Cijena: Besplatno osposobljavanje

Promidzbeni materijali

saznajte pojedinosti o smjerovima

┼Żelite li saznati vi┼íe informacija o nastavi.

Partneri programa

koji su ovo omogu─çili