ELEKTROINSTALATERA / ELEKTROINSTALATERKU

Nudimo prekvalifikaciju za 72 nezaposlne osobe ─Źije tro┼íkove u potpunosti pokriva Europska Unija.

PREKVALIFIKACIJA ZA ELEKTROINSTALATERA / ELEKTROINSTALATERKU

PREKVALIFIKACIJA ZA ELEKTROINSTALATERA / ELEKTROINSTALATERKU

Elektroinstalateri se osposobljavaju za projektiranje, izvedbu i mjerenje elektroinstalacija u stambenim i poslovnim objektima, izvedbu ra─Źunalnih instalacija, telekomunikacijskih sustava i instalacija, video nadzor, RTV instalacije te ostale sustave jake i slabe struje.

Kroz prekvalifikaciju u trajanju od jedne godine polaznici samostalno izvode vje┼żbe u sklopu laboratorijskih vje┼żbi koje se odr┼żavaju u ┼íkolskoj radionici odmah nakon teoretske nastave. Polaznici rade samostalno ili u paru. Kroz cijelo ┼íkolovanje najve─çi dio nastave odvija se kroz prakti─Źnu primjenu i izvedbu onoga ┼íto se u─Źi u teoretskoj nastavi.

Uz to, polaznici odlaze na prakti─Źnu nastavu izvan ┼íkole, koja se odvija u elektroinstalaterskim tvrtkama ili obrtima po izboru polaznika. U realnim okolnostima obavljaju poslove i zadatke i tako se pomalo u─Źe i usavr┼íavaju u struci. Nakon sklopljenog ugovora i polo┼żene za┼ítite na radu polaznici svaki tjedan odlaze dva dana u tvrtke i obrte gdje rade pod vodstvom majstora i mentora. Prilikom zavr┼íetka ┼íkolovanja polaznici ─Źesto i ostaju raditi u navedenim tvrtkama ili obrtu te se tako zapo┼íljavaju odmah nakon ┼íkolovanja. Uz to im je u ┼íkoli omogu─çeno besplatno polaganje pomo─çni─Źkog ispita.

U Obrtnoj tehni─Źkoj ┼íkoli u Splitu strukovni profesori imaju za cilj osposobiti u─Źenike da budu stru─Źni i odgovorni u svom budu─çem zvanju te da samostalno mogu napredovati i prihva─çati nove trendove u elektrotehnici uz primjenu novih tehnologija i alata u struci. Zato se u ┼íkoli naglasak stavlja na nabavu nove opreme, kori┼ítenje novih tehnologija u izobrazbi polaznika, razvoju njihovih informati─Źkih znanja i vje┼ítina te najvi┼íe na izradi i radu polaznika na prakti─Źnim vje┼żbama u ┼íkolskim radionicama.

Obrtna tehni─Źka ┼íkola je od 2016. godine uklju─Źena u pilot projekt e-┼íkole, gdje se nastavnici usavr┼íavaju te se ┼íkola opremila sa najnovijom IKT opremom. ┼ákola je uklju─Źena u projekte koji omogu─çuju razmjenu u─Źenika u zemljama Europske unije ÔÇô Erasmus+, tako da u─Źenici svake godine imaju mogu─çnost oti─çi u razvijenije zemlje EU i tako ste─çi nova saznanja te upoznati druge sredine i u─Źenike.

Do danas je velik broj u─Źenika po zavr┼íetku na┼íe ┼íkole ostao raditi u tvrtkama ili obrtima u kojima su radili prakti─Źnu nastavu, stekli veliko iskustvo u struci i napredovali u svojim vje┼ítinama. Nakon dvije godine rada pola┼żu majstorski ispit i otvaraju vlastite obrte! U Obrtnoj tehni─Źkoj ┼íkoli ve─ç dugo se provodi obrazovanje odraslih za zanimanje elektroinstalater gdje dolaze u─Źenici za prekvalifikaciju ili odrasle osobe koje uz svoj redoviti rad i obveze pola┼żu razlikovne ispite i stje─Źu zvanje elektroinstalatera

  • Polaznika: 36
  • Adresa: Plan─Źi─çeva 1, Split
  • Datum upisa: 5.9.2018
  • Uvjet: Nezaposlene osobe
  • UVjeti: Nezaposlene osobe
  • Partner programa: Rera S.D.
  • Cijena: Besplatno osposobljavanje

Promidzbeni materijali

saznajte pojedinosti o smjerovima

┼Żelite li saznati vi┼íe informacija o nastavi.

Partneri programa

koji su ovo omogu─çili